Wat is praktijkspeuren

Bij Praktijkspeuren werkt u samen met uw hond een menselijk spoor uit. Het uiteindelijke doel is dat dit zo snel en efficiënt mogelijk gebeurt. Uw hond gaat leren om alle andere geuren te negeren en alleen de geur van de vermiste persoon te blijven volgen. Een echt concentratiespel dus!

Onder leiding van gecertificeerd speurhondeninstructeur Frank Wennekers leert u samen met uw hond hoe u een spoor van een vermist persoon kunt volgen. De sporen worden opgebouwd in lengte en moeilijkheidsgraad.

Het Praktijkspeuren gebeurt volledig dwang- en drukloos. Dwang of druk zou het plezier in het speuren immers alleen maar bederven.
Uw hond hoeft het speuren niet te leren maar moet wel leren zich steeds langer te concentreren en niet af te laten leiden. Als geleider van uw hond leert u hoe de hond te begeleiden zonder dat u hem tijdens het speuren stoort. Bovendien leert u de lichaamstaal van uw hond te lezen zodat u kunt zien of hij nog op het “goede spoor “zit. Deze samenwerking verstevigt uw onderlinge band, kortom een uitdaging voor baas en hond!

Praktijkspeuren is één van de meest complete sporten voor de hond, hij wordt zowel lichamelijk als geestelijk uitgedaagd en aan het werk gezet met het instrument waar hij het liefst mee werkt; de neus!

Deze vorm van hondensport is geschikt voor alle honden ongeacht ras of leeftijd: Als er een neus op zit kan je hond speuren.

Wil jij deze uitdaging ook een keer aangaan, schrijf je dan in voor een proefles. De kosten hiervoor bedragen €15,- en het verplicht je tot niets.


© Speurhondenschool Care4Dogs 2017 | Disclaimer